Specialisaties

Binnen onze praktijk kun je terecht voor algemene behandelingen fysiotherapie. Daarnaast hebben we een aantal specialisaties, waarover je in het onderstaande overzicht meer kunt lezen.

 

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Iedere manueel therapeut heeft dus eerst ook de opleiding Fysiotherapie afgerond en heeft daarna extra kennis en vaardigheden opgedaan.

De manueel therapeut is gespecialiseerd in  High Velocity Low Amplitude Thrust (HVLA) technieken (beter bekend als manipulatietechnieken of 'kraken'), zenuwmobilisatie-technieken, trainings- en oefentherapie, gewrichts-mobilisatie en persoonlijke coaching.

Manuele therapie heeft met name meerwaarde als er sprake is van stijfheid of bewegingsbeperkingen in gewrichten (eventueel gepaard gaande met pijn). Het positieve effect van manuele therapie is wetenschappelijk bewezen voor onder andere acute nekpijn en lage rug-klachten.

 


FACIAL ABRASION TECHNIQUE

Dit is een speciale techniek om het bindweefsel (fascie) los te maken. Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal instrument (fat tool), dat in verschillende maten ver-krijgbaar is (afhankelijk van de te behandelen regio).

Het is een pijnloze behandeling, die vaak effectiever is dan de 'traditionele' bindweefselmassage.


SHOCKWAVE THERAPIE

Dit is een therapie, waarbij door middel van drukgolven het weefselherstel van met name peesweefsel wordt gestimuleerd.

Deze therapie is goed toepasbaar bij peesblessures (achillespees, kniepees, kalkafzetting in de schouderpezen, tenniselleboog), hielspoor en scheenbeenirritatie (shin splints).

Meer weten? Lees hier verder.


KINESIO TAPING

Kinesio taping is een tapemethode waarbij een speciale elastische tape (Kinesiotape) wordt gebruikt. Hierdoor worden de spieren en gewrichten niet beperkt in hun beweging. De elastische tape zorgt ervoor dat niet goed functionerende spieren worden ondersteund, zodat de spieren beter kunnen bewegen en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

 

Meer weten? Lees hier verder.