DETOX TEST - De Resultaten!

De negen dagen van de Clean9 zijn achter de rug, dus tijd om de resultaten te gaan evalueren! Laten we voorop stellen dat met name ik heel kritisch de test in ben gegaan, omdat ik uit ervaring weet welke negatieve effecten een reinigings- of (sap)vastenkuur heeft op de spiermassa en het metabolisme. Dus de afgelopen negen dagen heb ik onze weegschaalbonnetjes nauwlettend gevolgd.

 

Laten we dus maar gelijk met de kritische noot beginnen. Ook bij de Clean9 zie je een daling van de spiermassa. Die daling wordt met name veroorzaakt in de eerste twee dagen. Dat zijn de meest strenge dagen met de laagste calorie-inname. In de volgende dagen wordt een extra eiwit-shake en een 600 kcal maaltijd toegevoegd. De spiermassa blijft dan wat schommelen.

Hier zie je dus ook gelijk waarom al die diëten met een langdurig zeer lage calorie-inname en diëten met weinig koolhydraten en veel eiwitten/vetten zo ongezond zijn. Een te lage calorie-inname en te weinig koolhydraten zorgen ervoor dat het lichaam 'elders' naar brandstof gaat zoeken. Spieren zijn een bron van eiwit en dus gaat het lichaam als het ware de eigen spiermassa 'opeten'. Ondanks de toegevoegde (natuurlijke) supplementen blijkt dat ook bij de Clean9 niet te voorkomen.

 

De overige resultaten van de test zijn echter zeer positief. Het aantal dagen waarin al je maaltijden vloeibaar zijn, blijft beperkt tot twee. Hierdoor is het beter vol te houden en wordt ook de afname van de spiermassa beperkt. Die twee dagen zorgen er wel voor dat het reinigingsproces op gang komt en het helpt je behoorlijk op weg om die bekende 'knop' om te zetten. Daarnaast neemt het energieniveau ook duidelijk toe gedurende de kuur, je slaapt beter en je slaat een mooie brug naar een gezond, verantwoord voedingspatroon. De kuur geeft je wat dat betreft een goede 'boost' richting een slanker en gezonder leven.


Onze resultaten even op een rijtje: 

 

JAN

 • Totaal 4kg afgevallen
 • Spiermassa afgenomen met 2,5kg (in verhouding tot nieuwe gewicht stabiel)
 • Percentage lichaamsvocht iets afgenomen (0,1%)
 • Metabolische leeftijd 1 jaar omlaag (dus verbranding verbetert)
 • Viscerale vetwaarde 1 punt gedaald (dus gevaarlijke buikvet is afgenomen)
 • BMI 1,2 punt naar beneden
 • 9 cm verloren (4 bovenwijdte, 2 maag, 1 buik, 2 heupen)


MIRANDA

 • Totaal 3kg afgevallen
 • Spiermassa afgenomen met 1 kg (maar in verhouding tot nieuwe gewicht stabiel)
 • Percentage lichaamsvocht iets verbetert (0,5% omhoog)
 • Metabolische leeftijd gelijk gebleven, maar in de BMR grafiek is een duidelijk verbetering te zien
 • Viscerale vetwaarde met 1 punt gedaald (dus gevaarlijke buikvet is afgenomen)
 • BMI 1,2 punt naar beneden
 • 18 cm verloren (2 bovenwijdte, 2 maag, 1 taille, 3 buik, 4 heupen, 3 dijen, 1 knie, 2 kuiten)


Al met al een mooi resultaat voor 9 dagen. Wij zijn positief en we willen deze kuur daarom ook gaan aanbieden in onze studio als aanvulling op ons Lekker Lichter Programma. We gaan dat doen in de vorm van een '30 dagen challenge'. Ik ben bezig met het uitwerken van een compleet voedings- en bewegingsschema voor 30 dagen, dat start met de 9 dagen Clean9 en vervolgens geleidelijk overgaat naar de voedingsrichtlijnen van ons eigen Lekker Lichter Programma.


We gaan de '30 dagen challenge' aanbieden als groepsprogramma, zodat je het traject samen doorloopt en dus - naast de individuele begeleiding die je van ons krijgt -  ook nog kunt terugvallen op de support van de groep.


Wil je de Clean9 individueel doen, dan kun je de box met alle producten en de handleiding los bij ons bestellen. De '30 dagen challenge' is met name gericht op mensen die merken dat ze iets extra's nodig hebben om die 'knop' om te zetten en het afslankproces even een goede 'boost' te geven.


Meer info volgt. Dus blijf onze Blog volgen ;-)


 

Reactie schrijven

Commentaren: 0