DETOX TEST - Dag 8

We zijn er bijna! Dag 8 zit er op en nu nog 1 dag te gaan!


De afgelopen dagen zijn we wat meer gaan variëren met de shakes, omdat we tegen het einde van de 9 dagen wel weer verlangen naar een beetje vast voedsel in de ochtend en/of middag ;-) Er staan lekkere recepten in het bijgeleverde boekje, waarmee je door toevoeging van fruit en wat specerijen weer een heel andere smaak aan de shake geeft. Het is nog steeds geen vast voedsel, maar het levert in iedere geval wat variatie.


Zo richting het einde van de kuur begint er ook zo'n lekker 'euforisch' gevoel op te komen: wat goed dat we het hebben volgehouden en wat zijn we lekker gezond bezig! Ik heb behoorlijk wat nieuwe energie opgedaan en ook Jan begint over zijn caffeine-ontwenningsverschijnselen heen te komen. We zijn langzaam aan het nadenken over de aanpassingen, die we straks in ons dagelijkse ritme willen doen als de kuur voorbij is. Het is een hele goede manier geweest om van die kleine gewoontes, die gedurende de tijd er weer insluipen, weer even uit te bannen. Zoals minder koffie en cola voor Jan en voor mij terug naar maximaal 1 keer per week pindakaas op brood ;-) Dat glas water weer iedere ochtend voor het ontbijt, wat vaker fietsen naar het werk....je kent ze wel, die goede gewoontes die je af en toe weer nieuw leven moet inblazen ;-)


We gaan Dag 9 met een goed gevoel tegemoet. Morgen wordt de lunch opgevoerd en krijgen we in plaats van de shake weer vast voedsel! Ik heb zojuist de komkommersalade met tonijn en een eitje al klaargemaakt om morgen mee te nemen. Heerlijk!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0