DETOX TEST - Dag 3

Dag 3 zit er op. Vanochtend hebben we in de studio gewogen en gemeten. Jan is 2,2 kg en ik ben 1,2 kg afgevallen. Mijn buik is met 2cm afgenomen en Jan is zowel op zijn bovenwijdte (midden borst) als op zijn maag 2cm kwijt. Dat is leuk nieuws!


De Tanita gaf ook aan dat ons lichaamsvocht is afgenomen. Bij mij met 7 ons en bij Jan met 1,9 kg. Een vochtafwijking van meer dan 4 ons maakt het lastig om weegschaalbonnetjes met elkaar te vergelijken, omdat er bij dit soort weegschalen schattingen worden gedaan op basis van het vocht.  We hadden daardoor allebei een lagere spiermassa en een hogere vetmassa. Om echt een goede conclusie te kunnen trekken, moet je altijd een aantal weegbonnen (van dezelfde tijdstippen en vergelijkbare omstandigheden) naast elkaar leggen. Dus we gaan op Dag 6 (weer een weegdag) verder kijken.


Overigens lijkt het wellicht raar dat ons lichaamsvocht afneemt als je bedenkt dat we momenteel zo'n 3,5 liter vocht per dag binnenkrijgen. Als het lichaam meer vocht binnenkrijgt, dan kan het overtollig vocht en afvalstoffen ook beter afvoeren. Dus zeker als je flink aan het reinigen bent, kan het voorkomen dat je meer drinkt en toch je vochtpercentage ziet dalen.


Dan nog onze BMR (verbranding in rusttoestand): de mijne liep terug van 1504 kcal naar 1481 kcal, bij Jan van 1988 kcal naar 1913 kcal. Dat is niet waar we op hadden gehoopt. Nu zijn de eerste twee dagen ook de zwaarste dagen en gaat de calorie-inname vanaf Dag 3 weer omhoog. Dus de komende dagen moet gaan blijken of de Aloe Vera en de supplementen daadwerkelijk een positieve invloed hebben op het metabolisme.


Al met al een goed resultaat in kilo's en centimeters, maar nog niet in vetmassa, spiermassa en verbranding. Hierbij moet wel de kanttekening worden geplaatst dat twee dagen - en zeker om dat de eerste 2 dagen erg afwijkend zijn in het programma - te kort is om een goed beeld te krijgen.


Wat de algehele conditie betreft gaat het heel goed. Mijn energieniveau blijft toenemen en ook bij Jan kon er vandaag weer een glimlach af dankzij de wetenschap dat er thuis in de koelkast een bordje zalm met aardappelen en gestoomde groenten op hem stond te wachten. Wat was die zalm heerlijk vanavond. Een ware traktatie!

Reactie schrijven

Commentaren: 0