DETOX TEST - Dag 1

Wij zijn vanochtend gestart met onze eerste detox dag.


Jan realiseerde zich gisteravond pas dat hij 9 dagen geen koffie mag drinken en dat was vanochtend om 7 uur (als hij normaal al aan zijn derde bakkie zit) even een bittere pil. Maar hij heeft zich er goed doorheen geslagen. Geen idee hoe zijn humeur over 9 dagen is, maar tot op heden gaat het prima ;-)


Ik zag het meest op tegen het drinken van de Aloe Vera Gel, omdat ik weet dat Aloe Vera geen lekkere smaak heeft. Het is een beetje zurig en ik zal het zeker niet 'voor het lekker' gaan drinken, maar het is beter weg te krijgen dan ik had gedacht.


Na ons 'ontbijt' hebben we ons in de studio gewogen, zodat we ons startgewicht, onze spiermassa en het niveau van onze verbranding op Dag 1 in kaart hebben. Daarna hebben we gemeten, zoals we dat in ons eigen Lekker Lichter Programma ook altijd doen. Dus 9 meetpunten voor mij (vrouw) en 4 meetpunten voor Jan (man). Op Dag 3 gaan we dit herhalen.


Naast de voorgeschreven drankjes en tabletten heb ik vandaag een paprika, 10 aardbeien en een paar cherry tomaatjes op. Jan heeft een extra shake genomen (mannen mogen 200 kcal meer, omdat zij doorgaans ook een hogere verbranding hebben). Ik heb wel een wat leeg gevoel in mijn maag en natuurlijk zou ik best een lekkere volkoren boterham met kipfilet lusten...maar het is goed vol te houden. En eigenlijk illustreert dat ook gelijk de winst van een detox... de afgelopen weken sloop de pindakaas er weer steeds wat vaker in en nu klinkt een plakje magere kipfilet ook weer heerlijk. Door een dag als deze leer je de pure (magere) smaken weer waarderen.


Vanochtend ben ik na ons 'ontbijt' op de fiets naar de studio gegaan (lichte beweging wordt aangeraden om de verbranding te stimuleren). Ik was daar om 08.00 uur en heb tot vanavond 22.00 uur gewerkt. Tussen 20.00 uur en 22.00 uur heb ik nog een dubbele proefles gedraaid en daarna ben ik weer op de fiets naar huis gegaan. Dus ik kan niet zeggen dat de detox mijn functioneren negatief beïnvloed. Ik voel me prima, niet licht in het hoofd en het feit dat ik weer even extra gezond bezig ben, geeft ook weer energie.


Wij hebben zojuist ons laatste glas Aloe Vera Gel gedronken. Dag 1 zit er op. Op naar Dag 2!


Reactie schrijven

Commentaren: 0