DETOX TEST - The day before.... ;-)

Een week geleden kreeg ik bezoek van twee dames van Forever Living Products. Zij wilden de Forever producten komen introduceren, omdat die een goede aanvulling zouden zijn op onze InfraLigne programma's. Eén product kwam heel uitvoerig aan de orde: het Clean 9 detox programma. Een reinigingsprogramma van 9 dagen, waarbij de Aloe Vera Gel (die een reinigende werking heeft op het lichaam en met name op de maag-/darmflora) centraal staat.

 

Nu heb ik gemengde gevoelens bij detoxen. In het verleden heb ik zelf twee keer een sapvastenkuur gevolgd. Beide keren heb ik ondervonden dat (sap)vasten heel goed is tegen vermoeidheid en ik heb er zelfs een burnout mee weten af te wenden. Twee weken sapvasten voelt alsof je 6 weken met vakantie bent geweest. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam krijgt veel meer de ruimte, omdat er aanzienlijk minder energie naar het spijsverteringsproces gaat. Hierdoor nemen vermoeidheidsklachten snel af en krijg je je 'oude' energie weer terug.

Het grote probleem bij (sap)vasten is - zeker voor mensen zoals ik die dankzij crashdiëten nog steeds een slechte verbranding hebben - dat het een behoorlijk negatief effect heeft op je metabolisme. Daarnaast verlies je - net als bij diëten met een (te) lage calorie inname - niet alleen vetmassa, maar ook veel spiermassa. En dat is nu juist niet de bedoeling.

 

Twee jaar geleden heb ik voor het laatst een sapvastenkuur gedaan. Ik was toen al aan het sporten bij InfraLigne (destijds in Dongen, want toen was onze eigen studio er nog niet) en heb de effecten gemeten met de Tanita weegschaal die we in alle studio's gebruiken. Na twee weken was mijn verbranding met een paar HONDERD calorieën gedaald en van de 7 kilo die ik was afgevallen, bleek de helft spiermassa te zijn. Daar komt dan nog bij dat het - met mijn toch al slechte verbranding - zeker twee weken duurde voor ik weer een normale stoelgang had. En die 7 kilo? Die zat er in twee weken gewoon weer aan!

 

Toch is het (sap)vasten mij altijd op enige manier bijgebleven. Ik weet namelijk vanuit mijn 'jojo verleden' dat er soms iets rigoureus nodig is om die bekende 'knop' om te kunnen zetten. En ik zie ook in onze studio dat verschillende van onze klanten daarmee worstelen. Soms zit je zo vast in een bepaald eetpatroon dat het - zelfs met een goed voedingsprogramma, voldoende beweging en persoonlijke begeleiding - niet altijd makkelijk is om in het dagelijks leven andere keuzes te gaan maken. Je valt ook makkelijk weer terug in het oude patroon. Zeker als mensen om je heen niet op hun gewicht (hoeven) letten.

Dat 'iets rigoureus' is voor mij jaren geleden het sapvasten geweest. Dankzij een sapvastenkuur van een week was ik in staat om die spreekwoordelijke knop blijvend om te zetten, ben ik overgestapt op een gezond voedingspatroon en in een verantwoord tempo 30 kilo afgevallen. Tja, detoxen heeft dus nadelen maar zeker ook voordelen.

 

Dus na het bezoek van de dames van Forever bleef ik achter met de vraag: wat nu? Clean9 is zeker niet zomaar een standaard detoxprogramma. De producten zijn allemaal 100% natuurlijk. De geneeskrachtige werking van Aloe Vera is wetenschappelijk bewezen. Het programma wordt (vanaf dag 3) gecombineerd met gezonde energiebeperkte maaltijden. En er wordt gebruik gemaakt van Carcinia en een aantal plantenextracten om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, het metabolisme te verbeteren en de spiermassa te beschermen. De negatieve effecten van detoxen lijken dus goed te zijn ondervangen, terwijl de positieve effecten volop benut kunnen worden. Het is absoluut een programma dat alles in zich heeft om die knop definitief om te zetten.

 

Binnen enkele dagen was dus het besluit genomen: Jan & ik gaan samen 9 dagen detoxen. We gaan het Clean9 programma zelf testen. Dankzij onze Tanita weegschaal kunnen we onze spiermassa en het effect op onze BMR (het basale metabolisme) goed in de gaten houden. En uiteraard meten we regelmatig onze omvang, zoals we dat ook in ons eigen Lekker Lichter Programma doen. Zo kunnen we zelf een goed oordeel vormen van het effect van dit detox programma.

 

Wat gaf bij dit besluit de doorslag? Twee redenen eigenlijk. We hebben zelf een heftig jaar achter de rug met de start van onze InfraLigne studio: werkweken van 80-uur, slapeloze nachten, dubbeltjes draaien en heel hard hopen dat genoeg klanten je weten te vinden voor het geld op is. Of wel: de zorgen die voor iedere ondernemer - die starter is of dat ooit is geweest - herkenbaar zullen zijn. Inmiddels hebben we ons 1-jarig bestaan gevierd en hebben we een aardig klantenbestand opgebouwd. Er ontstaat voor ons wat meer 'rust' in het hoofd en we zijn beiden wel toe aan een 'reset' van onze batterij!

De andere reden ligt uiteraard bij onze klanten. Als dit programma doet wat het belooft, dan zou het een prachtige aanvulling zijn op ons Lekker Lichter Programma voor die klanten die moeite hebben om de 'knop' om te zetten. Als we die klanten dankzij dit 9-dagen programma nog beter kunnen helpen, dan doen we dat graag.

 

Maar goed, we gaan eerst de test afwachten. Over 9 dagen weten we meer. Volg onze blog . We houden je dagelijks op de hoogte. Je kunt een commentaar achterlaten dus geef ons gerust je mening en stel al je vragen!

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0